Hulp nodig van de Goedkoopste Energieleverancier? Bel onze helpdesk 020-5317675(ma-vr van 9:00 tot 18:00)
Unique selling points

Goedkoopste Energieleverancier

Meest gestelde vragen

Meest gestelde vragen

1. Wat is GoedkoopsteEnergieleverancier.info?

Via GoedkoopsteEnergieleverancier.info kunt u onafhankelijk alle aanbieders van energie vergelijken en ook direct overstappen. GoedkoopsteEnergieleverancier.info is naast een vergelijkingssite ook een overstapservice. U kunt via deze website een aanvraag doen en wij zorgen dat de overstap vlekkeloos verloopt. U kunt alle leveranciers vergelijken en zien welke leverancier het goedkoopste is. Door gebruik te maken van de filters kunt u het best bij u passende contract selecteren. Zo kunt u contracten vergelijken op basis van looptijd, soort stroom (groen of grijs) en contractvorm (vaste of variabele tarieven). Op die manier kunt u de beste keuze maken, en verzekerd u zich van het voordeligste contract.

2. Hoe weet ik of GoedkoopsteEnergieleverancier.info daadwerkelijk onafhankelijk te werk gaat?

GoedkoopsteEnergieleverancier.info staat onder toezicht van de Energiekamer. Dit is een onderdeel van de Nederlandse Mededingingsautoriteit die toezicht houdt op de energiesector in Nederland. GoedkoopsteEnergieleverancier.info wordt jaarlijks getest op onafhankelijkheid en correctheid van de informatieverschaffing. Daarbij hebben wij geen banden met energieleveranciers of andere partijen. Wij kunnen geen invloed uitoefenen op de ranking van de leveranciers. De ranking is gebaseerd op de tarieven die wij doorkrijgen van de energieleveranciers.

3. Waarom is het verstandig om via GoedkoopsteEnergieleverancier.info over te stappen?

Het overstappen naar een andere leverancier kan u honderden euro’s op jaarbasis besparen. Door alle aanbieders te vergelijken kunt u een keuze maken uit de vele leveranciers. Via GoedkoopsteEnergieleverancier.info bent u altijd verzekerd van het voordeligste contract. In veel gevallen bent u via GoedkoopsteEnergieleverancier.info zelfs nog goedkoper uit dan bij de leveranciers zelf. Dit komt door dat wij bij de leveranciers speciale kortingen hebben weten te regelen. Deze kortingen krijgt u alleen wanneer u via GoedkoopsteEnergieleverancier.info overstapt.

4. Hoe stap ik over naar een andere energieleverancier?

Het overstappen naar een andere leverancier is eenvoudig en neemt slechts enkele minuten in beslag. Vul de benodigde gegevens op de eerste pagina in. Vervolgens krijgt u een overzicht van alle leveranciers. Deze staan van goedkoopste naar duurste leverancier weergegeven. Met behulp van de filters kunt u uw eventuele wensen en eisen aangeven. Vervolgens kunt u het contract dat u het meest aanspreekt aanvragen door de aanvullende benodigde gegevens in te vullen en te bevestigen. U ontvangt dan direct een mail van GoedkoopsteEnergieleverancier.info en binnen 5 werkdagen kunt u bericht ontvangen van de nieuwe leverancier.

5. Ik heb een aanvraag gedaan, maar heb me bedacht: Wat moet ik doen?

Wanneer u een aanvraag heeft gedaan, maar hier om wat voor reden dan ook vanaf wilt zien, kunt u uw aanvraag annuleren. U doet dit door op te zeggen bij de nieuwe leverancier. U dient dit te doen binnen 7 dagen na de ontvangst van de bevestiging. Binnen deze 7 werkdagen heeft u het recht om, zonder opgaaf van reden, de aanvraag te annuleren.

6. Is de dienst van GoedkoopsteEnergieleverancier.info gratis?

Ja, het gebruik maken van onze vergelijkingssite en overstapservice is geheel gratis voor u als consument. De kosten om over te stappen wordt bekostigd door de nieuwe leverancier, die een kleine vergoeding betaald aan GoedkoopsteEnergieleverancier.info voor het aanbrengen van elke nieuwe klant.

7. Hoe hoog zijn de opzegboetes bij het voortijdig beëindigen van mijn contract?

De hoogte van de boetes zijn vastgesteld en zijn als volgt:

- Stilzwijgend verlengd : 25 euro
- Contract loopt nog minder dan 1,5 jaar : 50 euro
- Contract loopt nog tussen 1,5 en 2 jaar : 75 euro
- Contract loopt nog tussen 2 en 2,5 jaar : 100 euro
- Contract loopt nog meer dan 2,5 jaar : 125 euro

Deze bedragen zijn per product. Bij stroom en gas moet u deze boetes dus keer 2 rekenen.

8. Wanneer gaat het contract van de nieuwe energieleverancier in?

Wanneer u een vrij opzegbaar contract heeft, dan zal gemiddeld binnen drie weken het contract van de nieuwe leverancier in, en zal ook de levering van gas en stroom starten.

Bij een vast contract zal het nieuwe contract ingaan nadat uw oude contract is verlopen. Wanneer u eerder wilt overstappen, dan kunt u dit aangeven bij de nieuwe leverancier . Het is dan wel verstandig om uit te zoeken of u een contractbreukboete moet betalen en hoe hoog die is.

Als u bent verhuisd of binnenkort gaat verhuizen kunt u ook een nieuw contract aanvragen. In dit geval kan de levering op zeer korte termijn gerealiseerd worden. U dient binnen twee weken na de verhuizing een nieuwe aanvraag te plaatsen bij een energieleverancier. Wanneer u hier laat mee bent, dan kunt u contact opnemen met onze klantenservice, dan kunnen wij u helpen met het versnellen van de procedure.

9. Zijn alle prijzen op GoedkoopsteEnergieleverancier.info totaalprijzen?

Ja. Alle kosten zitten in de prijzen verwerkt. Hierbij horen alle kosten die horen bij de energielevering. Hierbij kunt u denken aan de netwerkkosten, de meterhuur, de transportkosten, vastrecht etc. Het jaar- en maandbedrag op de site staan inclusief BTW weergegeven.

De prijzen die naar voren komen zijn gebaseerd op het verbruik dat u heeft ingevuld. Het uiteindelijke maandbedrag wordt gebaseerd op uw daadwerkelijke verbruik van de afgelopen twee jaar.

10. Ik stap niet over, want ik heb op mijn adres nog geen leverancier: Kan ik toch een aanvraag doen?

Ja, dit kan zeker. U kunt de stappen doorlopen, net als bij een overstap. U vult in het eerste scherm ‘Geen’ in bij huidige leverancier, en bij het laatste scherm (aanvraagscherm) kunt u aangeven dat u de nieuwe bewoner bent. Op deze manier zal de nieuwe aanvraag spoedig in behandeling genomen worden.

11. Waarom is GoedkoopsteEnergieleverancier.info in sommige goedkoper dan de leverancier zelf?

GoedkoopsteEnergieleverancier.info heeft de exclusieve kortingen voor haar klanten weten te verkrijgen van de leveranciers. Deze zijn alleen verkrijgbaar via GoedkoopsteEnergieleverancier.info . Wanneer er een verschil zit in de tarieven, kan dit liggen aan het verschil tussen in- en exclusief BTW prijzen. Op GoedkoopsteEnergieleverancier.info staan de prijzen per kWh en m3 exclusief BTW weergegeven. Wanneer de prijzen op de site van de leverancier hoger zijn, kan dit komen door de BTW.

12. Is het maandbedrag in de vergelijkingsresultaten het voorschotbedrag?

Nee, dit is niet het exacte voorschotbedrag. Het maandbedrag wordt berekend op basis van het verbruik dat u heeft ingevuld. Ook de eventuele kortingen zijn hierin verwerkt. Het kan dus zijn dat uw voorschotbedrag iets hoger of lager uitvalt. De nieuwe energieleverancier bepaald het voorschotbedrag op basis van het verbruik van de afgelopen twee jaar. Hiermee wordt voorkomen dat u, wanneer u een te laag verbruik invult, aan het eind van het jaar veel moet bijbetalen.

13. Moet ik mijn energieleverancier op de hoogte stellen van mijn verhuizing?

Ja, als u gaat verhuizen dient u dit door te geven aan de leverancier. Het is hierbij van belang dat u de precieze verhuisdatum doorgeeft en de meterstanden noteert, zowel van uw oude huis als van de nieuwe woning. Deze meterstanden kunt u dan doorgeven aan uw leverancier.